Ny S-förening som arbetar för kvinnors rättigheter

- Måndagen den 14 oktober bildades S-kvinnors förening på Öckerö, vilket är glädjande, berättar Lena Berglund, som valts till föreningens första ordförande. S-kvinnor som är det socialdemokratiska kvinnoförbundet har en lång historia av politisk påverkan för ett jämställt Sverige – och en jämställd värld. - Mycket återstår innan vi är där, därför behövs du och ditt engagemang, understryker hon.
Ordf. Lena Berglund

S-kvinnor organiserar kvinnor i hela landet – lokalt, regionalt och nationellt. Vi utvecklar politiken och påverkar samhällsutvecklingen för att förverkliga vår vision om en jämställd värld. Öckerös S-kvinnors förening har fått namnet Maria, eftersom Maria Brauer var den första kvinnliga ordföranden i Öckerös socialdemokratiska förening. – Det var kul och känns väldigt hedrande, tycker Maria. – Vårt bildande av en socialdemokratisk kvinnoförening, sker nästan hundra år efter den första bildades i landet, konstaterar hon.

Öppet inspirationsmöte 

Är du intresserad av kvinnors rättigheter, jämställdhet och feminism är du välkommen till vårt inspirations- och informationsmöte den 19 november klockan 18.00. i lokalen Lejonet i kommunhusets på Öckerö. Marlene Segerson som är kvinnodistriktets ordförande i Göteborgsområdet kommer att berätta om kvinnoföreningar och sina erfarenheter i arbetet för kvinnors rättigheter. – Alla som är intresserade är hjärtligt välkomna, för vi behöver bli fler i arbetet för kvinnors rättigheter, poängterar Lena.

facebook Twitter Email