Studier

- Studier är en viktig del i Socialdemokraternas verksamhet och utveckling. anser Ronald Caous, studieorganisatör i vår förening. Både organisationen och politiken utvecklas när medlemmar samlas för att lära nytt och diskutera.

 Det finns många möjligheter att vidareutveckla sig inom partiet. Dels genom de studier som  partidistriktet erbjuder och våra lokala studier på Öckerö. Från partiet centralt erbjuds en hel del studiematerial till utbildningarna, som du hittar på den här länken  http://www.socialdemokraterna.abf.se/Studiematerial/.

 • Medlemsutbildning steg 1 och 2, med både handledning och studiehäften.
 • Ledarutbildning steg 1 och 2. Studiematerialet till ledarutbildning steg 1 är Socialdemokratiskt ledarskap, vilket är det grundläggande studiematerialet som alla ska gå igenom. Därefter finns det två specialiseringar i steg 1, Att vara lokalpolitiker och Att vara kyrkopolitiker. Ledarutbildning steg 2 innehåller studiematerialet Att leda partivänner.
 • Styrelseutveckling. Gör en analys av hur styrelsearbetet fungerar idag och utifrån analysen välja vilket område ni vill utveckla tillsammans.
 • Organisationsutveckling. Socialdemokraterna bedriver ett framtidsarbete för att tillsammans skapa ett parti som utvecklas, är framtidsfokuserat och som säkrar ett bra liv för alla människor. Under denna rubrik hittar du studier som handlar om att utveckla socialdemokratin som folkrörelse.
 • Politiska ämnesutbildningar, som:
  – Svenska modellen
  – Säkerhetspolitik
  – Arbete åt alla

Aktuella studier

I kategorin Studera ser du de inlägg som gäller de studier som genomförs via partidistriktet.
Redan här lyfter vi fram några:

#medlemsutbildning

#fortsättningsutbildning

# distansutbildning

#valrörelse

Anmälan

Anmälan: sker till sara.bjornson@socialdemokraterna.se
Meddela även om du har allergier, specialkost eller andra önskemål.

Avbokning/Återbud: Senare än 3 dagar före kursstart innebär avbokningsavgift med 100 procent av den faktiska kurskostnaden som distriktet har.

Deltagaravgift: Varje internat kostar 500 kr. Vissa arbetarekommuner tar kostnaderna för vissa eller alla utbildningar. Hör med din arbetarekommun för att ta reda på vad som gäller för dig. Resor till och från utbildningen står var och en för själv, om inte annat angetts i beskrivningen.

Eventuella frågor kring studier besvaras av ansvarig ombudsman Catrin Wikblad

Läs mer

Socialdemokraternas studieportal

 

facebook Twitter Email