Öckerö har stort minus i utbildnings- och ungdomsverksamheten

- Hur våra ungdomar och personalen i Öckerö kommuns Barn- och utbildningsnämnds verksamheter kommer att drabbas av dess dåliga ekonomi, oroar oss mycket, understryker Lena Berglund och Ronnie Bryngelsson, som är socialdemokrater i nämnden.

Minus trots tillskott

-Trots att kommunfullmäktige såg till att nämnden fick ett extra tillskott på fem miljoner, så sent som i juni, fortsätter tråkigt nog dess verksamheter att blöda, berättar Ronnie.                            

– Alliansens försök till besparingsåtgärder har inte gett önskat resultat, eftersom budgetprognosen fortfarande är negativ för år 2019. – Dessvärre har vi ingen större tilltro till att deras besparingsåtgärder är rätt recept för att få ordning på nämndens ekonomi i år, tillägger han.

Lyfter vi blicken mot år 2020 och antar att nämnden inte kommit tillrätta med ekonomin under år 2019, vilket mycket talar för idag. I det läget är vi väldigt oroade över vilka åtgärder alliansen kan komma att vidta. –  Framförallt för vilka konsekvenser de får för nämndens verksamheter, poängterar Lena och Ronnie.

facebook Twitter Email