Magdalena Andersson partiledare och statsminister

Jag är stolt över att vara en del av det här landet med alla er som också arbetar hårt, alla er som också vill att det ska gå bra för varje barn i vårt land, som också vill kunna känna tillit till varandra. Och tillsammans med svenska folket ser jag fram emot att kämpa för vårt land och visa att vårt Sverige kan bättre.

Magdalena Andersson, foto Mikae Landelius

Magdalena Andersson, foto Mikael Landelius

Jag heter Magdalena Andersson blev partiledare för Socialdemokraterna den 4:de november och statsminister den 30:de år 2021. I mitt arbete möter jag människor dagligen som arbetar hårt för att bygga en bra framtid för sig själva och sin familj. De flesta är väldigt stolta över Sverige och möjligheterna som finns i vårt land. Men de berättar också om problem i samhället som vi måste ta itu med.

Sverige kan bättre

-Tre prioriterade områden för regeringsarbetet

Vi ska ta tillbaka kontrollen över välfärden och vi ska driva på klimatomställningen så att den går från snabb till ännu snabbare för att därmed skapa framtidens jobb här i Sverige. Och jag kommer att vända på varje sten för att bryta segregationen och röka ut det våld som hotar vår samhällsgemenskap. Mina tre prioriteringar gäller inte bara de kommande veckorna eller månaderna. Jag talar om år av hårt arbete. Jag vill fortsätta leva i ett land som bygger på sammanhållning och tillit mellan människor. Ett Sverige där välfärden är robust, där klimatomställningen skapar jobb och där samhället är starkt nog att bryta både segregation och kriminalitet.

Jag hoppas att du vill vara med mig i det arbetet.

Lite om Magdalena

Eva Magdalena Andersson, född 23 januari 1967 i Vaksala församling i Uppsala, är en svensk nationalekonom och politiker som sedan den 30 november 2021 är Sveriges statsminister. Andersson är den första kvinna som blivit statsminister i Sverige. Wikipedia
Född23 januari 1967 (ålder 55 år), Vaksala församling
Make/makaRichard Friberg (från 1997)
ÄmbeteSveriges statsminister sedan 2021
Tidigare ämbetenSveriges finansminister (2014–2021), 
facebook Twitter Email