Stefan Löfven

Partiordförande och statsminister

Om Stefan Löfven

Jag föddes i Stockholm, men växte upp i en fosterfamilj i Sunnersta utanför Sollefteå. Idag lever jag tillsammans med min älskade fru Ulla, och tar alla möjligheter jag kan få att umgås med henne och familjens barnbarn.

Jag började intressera mig för politik som tonåring, för att jag ville förändra de globala orättvisor som jag såg då – och som finns än idag. Senare engagerade jag mig också på jobbet för att se till att vi arbetare skulle få något så grundläggande som ordentliga bord och stolar när vi skulle fika.

Sådant är mitt uppdrag även som statsminister: ett arbete mot orättvisor oavsett var de visar sig. Jag vill förverkliga det svenska löftet: alla människors möjlighet till kunskap, trygghet och jämlikhet. Så kan du och jag leva fria liv som följer våra förhoppningar och drömmar, oavsett vilka vi är eller var vi kommer ifrån.

Ett sådant samhälle kräver din insats. Om du inte redan engagerat dig i vår folkrörelse, ta chansen! Bli del av den politiska kraft som gjort ett fattigt emigrantland till ett välfärdssamhälle i utvecklingens framkant – och som nu tar Sverige in i framtiden.

Det är en stor uppgift. Det är just därför den är så fantastiskt lockande.

 

Stefans Löfvens signatur

Stefan Löfven, partiordförande Socialdemokraterna och statsminister

Stefan Löfven facebook

Stefan Löfven twitter

Stefan Löfvens tal

Stefan Löfvens cv

 

Stefan Löfven talar på partikongressen 2017

facebook Twitter Email